- Otto Tunturi
Hyvin brändätty vai hyvä markkinointi?
Brändi

Brändi on mielikuva. Miksi ostat jonkun tietyn yrityksen tuotteen korkeammalla hinnalla, kun vieressä on sama tuote, jonka saat halvemmalla ilman mitään merkkiä? Sinulla on tietty mielikuva tästä yrityksestä tai tuotteesta, että se on jollain tavalla parempi. Sinä itsekin olet oma henkilöbrändi. Kun lähdet huoneesta johon jää ihmisiä, se mitä he puhuvat sinusta tai yrityksestäsi on brändisi. Se mielikuva mikä heille on jäänyt. Yrityksen tai tuotteen brändäys on todella tärkeää nykypäivänä, kun kilpailu on todella kovaa lähes jokaisella alalla.
Markkinointi nykypäivänä

Nykypäivän markkinointi Pk-yrityksille on lähes täysin digitaalista markkinointia. Digitaalinen markkinointi on halpaa ja tuloksia pystyy seurata todella helposti. Markkinointimateriaalin luominen vaati kuitenkin jonkin verran aikaa ja pitää tietää mikä toimii ja mikä ei. Hyvällä markkinointimateriaalilla (kuvat, videot, tekstit yms.) pystyy säästämään paljon rahaa, koska mainos näytetään isolle joukolle ja tietty prosentuaalinen osuus ihmisistä klikkaa mainosta. Mitä laadukkaampaa materiaalia mainoksessa on, ja mitä paremmin se on kohdennettu oikealle kohderyhmälle, sitä korkeampi mainoksen klikkausprosentti on.
Kumpi myy enemmän?
Mutta kumpaan näistä kannattaa laittaa rahansa? Helppo vastaus olisi molempiin, mutta vastaus liittyy yleensä yrityksen toimialaan ja yrityksen tavoitteisiin. Mieleenpainuva logo ja nimi ovat kuitenkin jokaiselle äärimmäisen tärkeitä ja ne liittyvät brändäykseen. Yrityksen esilletulo ja näkyvyys kuuluvat markkinointiin. Lyhyellä tähtäimellä markkinointi myy enemmän ja sillä pystyy saamaan tuloksia saman tien. Pidemmällä tähtäimellä hyvän ja uskottavan brändin luominen on elintärkeää, jos haluaa skaalata yritystä. Uuden asiakkaan hankinta on todella kallista. Vanha asiakas on uskollinen brändille ja näin markkinointi ei ole yhtä kallista. Vanhat asiakkaat on yleensä helppo houkutella uudelleen ostoksille tai palveluiden pariin.
Tällä alustuksella pystyt itse päättämään, kumpi on yrityksellesi tärkeämpää; markkinointi vai brändäys. Molempiin kuitenkin kannattaa panostaa.